Det var en gång
i Lund…

År 1781 hade anrika Lunds universitet funnits i 115 år, men Lund var fortfarande en liten stad med knappt 3 000 invånare. På Östra Mårtensgatan, som länge varit huvudstråket från Österport in till Lund, lät handelsmannen A Gadde bygga ett hus som idag är ett av de äldsta i sitt slag.

1818 lät guldsmeden Niklas Ramberg bygga ännu ett hus alldeles intill Gaddes hus. 203 år senare, år 2015, renoverade man de två historiska byggnaderna och byggde ett tredje hus – vips var Hotel Nordic Lund fött. Ett hotell mitt i det historiska Lund där man har månat om att bevara husens kulturhistoriska värden. Exempelvis blev originalskorstenen en unik detalj i flera av rummen, liksom de gamla bevarade bjälkarna.

Att bo på Hotell Nordic Lund är så mycket mer än en skön säng, en vällagad frukost och ett bra läge – hos oss vet du nämligen aldrig vad som döljer sig under golvtiljorna, bakom takbjälken eller i de vindlande gångarna. Är du ute efter en god historia har du med andra ord hamnat helt rätt.

Stans bästa adress – nu och då

Välkommen till Hotell Nordic Lund

Om oss

Frukostbuffé

I bokningen ingår vår frukostbuffé med såväl varma som kalla frukostalternativ såsom bröd, äggröra, bacon, korvar, kallskuret, ost, grönsaker, yoghurt, müsli, juice, kaffe och te.
Självklart har vi både gluten- och laktosfria alternativ.
Meddela oss gärna i förväg om ni önskar något särskilt till frukosten.
Om oss

Gym

På andra våningen har vi även ett helt nytt gym som är kostnadsfritt för våra gäster och utrustat med:
• Crosstrainer
• Motionscykel
• Löpband
• Multiworkout
• Pilatesboll & pilatesmatta
Om oss

Tvättstuga

På andra våningen finns det en gemensam tvättstuga. Det är kostnadsfritt att använda tvättstugan, allt som behövs är eget tvättmedel.
Om oss

Cyklar

För er som vill uppleva Lund från cykelsadeln har vi Skeppshultcyklar för uthyrning.
1 dygn 50:-
3 dygn 120:-
1 vecka 210:-